Bir erguvanlar vardı , pembe mi desem deli mi desem , bu ümit olmasa içimde , buralarda bir gün beklemem. necati cumalı

1 Kasım 2010 Pazartesi

aynalar

Gümüşleme yöntemiyle ayna elde etme tekniği 14. y.y.da Venedik'te geliştirildi. Günümüzden 300 yıl öncesine kadar Venedik Avrupa 'da ayna yapımının gizine sahip tek ülkeydi.Venedikliler bu sırrı büyük bir özenle saklıyorlardı. Ayna ve cam eşya fabrikalarını Murano adasında kurmuşlardı ve bu adaya camcı ustalarından başkalarının girmesine izin vermiyorlardı. Bu sırrı Fransızlar adadan kaçırdıkları dört usta sayesinde öğrendiler ve ayna yapımı , giz olmaktan çıktı.( Vikipedi )

 Bir zamanlar zenginlik göstergesi olan ayna artık dekorasyonun vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi.
 Bir evi gösteren aynadır derler. Camın işlenerek yapıldığı desenli Venedik aynaları , varak çerçeveli aynalar , ahşap çerçeveli aynalar günümüzde en çok tercih edilenler.

Bulunduğu ortama derinlik  ve ferahlık katarak olduğundan büyük gösteren aynalar aynı zamanda  mekanlardaki enerji akışını iyi hale getirir , iyi enerjiyi içeri çeker , kötü enerjiyi dışarı yansıtırlar .Aynaların yansıttığı görüntünün güzel bir görüntü olmasına dikkat edilmelidir. Aynaları dışarıdaki ışığı , manzarayı içeri çekecek bir konumda asmak isabetli bir karar olacaktır..Yemek masasının olduğu duvara asılan ayna bereketinizi arttıracaktır.

İşte ortamı güzelleştiren aynalar :




Venedik aynaları favorim















çerçevenin rengini çok beğendim










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı okumak beni çok mutlu ediyor . Sevgilerimle . Zeynep .
Thanks for visiting and sharing a thought with me.