Bu antika bibloyu Kadıköy'de sık sık uğradığım antika dükkanından
aldım , çok severek kullanıyorum .
Peynirli Poğaça
Malzemeler : Yumuşak margarinin 2/3 ü
2 yumurta
3 kaşık yoğurt
Yaklaşık 3 bardak un
2 çay kaşığı tuz
Peynir , maydanoz veya dereotu
Çörek otu
Yapılışı : 1 yumurtayı kıralım . Sarısını kaba koyup yoğurt , yağ , tuz ile birlikte karıştıralım .Unu ilave edelim . Benim kullandığım su bardağı çok büyük değil , o nedenle 3 bardak yetiyor . Kullanacağınız bardak büyükse daha az un kullanmanız gerekebilir . Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı .Yumurtanın beyazını peynir ve maydanoz karışımına katalım . Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp , avucumuzda açalım , ortasına peynir koyup ucunu kapatalım . Ters çevirip hafif unlanmış tepsiye dizelim . Üzerlerine 2. yumurtanın sarısını sürüp , çörek otu serpelim . 180 derecede 25 dk. pişirelim . Peynir yerine zeytin , patates , sosis , kıyma kullanılabilir . Sıcak sıcak servis edelim .
AFİYET OLSUN.
Görseller: Erguvan Mevsimi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı okumak beni çok mutlu ediyor . Sevgilerimle . Zeynep .
Thanks for visiting and sharing a thought with me.