Hindistancevizli Kurabiye
1paket oda sıcaklığında margarin (250 gr. )
2 yumurta sarısı
6 dolu yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı : Tüm malzemeler karıştırılır . Yumurtaların akları ayrı bir kaba konur . Hamur rulo yapılır ve ince ince kesilir . Bu nedenle hamur çok yumuşak olmamalıdır . Kesilen parçaların bir yüzü önce yumurta akına sonra hind.cevizine bulanıp , 170 derecede 20 dk. pişirilir . Parçaları çok ince keserseniz bisküvi gibi olacaktır .
Afiyet Olsun ..
Görseller : Erguvan Mevsimi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı okumak beni çok mutlu ediyor . Sevgilerimle . Zeynep .
Thanks for visiting and sharing a thought with me.