Bir erguvanlar vardı , pembe mi desem deli mi desem , bu ümit olmasa içimde , buralarda bir gün beklemem. necati cumalı

21 Aralık 2011 Çarşamba

Dedemin İnsanları

Dedemin insanlarını en nihayet bugün seyredebildim . Ya yer bulamamıştım , yada fırsat olmamıştı . Birçok kişi filmi seyretmiştir ama hala seyretmeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim . Film başlayalı birkaç hafta olmasına rağmen salon doluydu . Filmde mübadele yıllarında daha 7 yaşındayken ailesiyle Girit'ten İzmir'e göç eden Mehmet Bey ve torunu Ozan'ın kimliğinde , Türkiye' deki değişimle birlikte ailedeki değişim çarpıcı bir şekilde anlatılıyor . Çetin Tekindor ve Hümeyra'nın oyunculuğuna herzaman hayran olmuşumdur  bu filmde de muhteşemler . Aynı zamanda diğer oyuncular da çok iyiydi . Kullandıkları ege şivesine ve sıcacık diyaloglara bayıldım . Hem çok güldüm hem de son sahnelerde ve mübadele sahnelerinde gözyaşlarımı tutamadım . Çağan Irmak 'ı da ayrıca tebrik ediyorum .





12 yorum:

  1. Çağan Irmak kesinlikle en iyilerden. En kısa zamanda izleyeceğim bu filmi de. Hele senden tam not aldıktan sonra :)

    YanıtlaSil
  2. Ahu teşekkür ederim , yalnız tedarikli git , biliyorsun Çağan Irmak tam herşey iyi deyip gülerken insanı ağlatmasını çok iyi biliyor . Sinemada teyzeler ellerinde mendillerle gelmişlerdi , hep birlikte ağladık deşarj olduk . Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok güzeldi , gerçekten...

    YanıtlaSil
  4. Cimcime seninle aynı fikirdeyim , sevgiler .

    YanıtlaSil
  5. Bende izlerken, sanki filmin içindeydim. "Mübadelenin trajedisi ah nice yuvanın ara perdesi" demişti, bir güzide abla..

    YanıtlaSil
  6. uyursamuyandırın , mübadelede insanlar ne zorluklar çekmişler . Geldikleri yerde istenmiyor , kovuluyorlar , yollarda açlık ,hastalık hertürlü şey . Buraya geliyorlar , gavur diye hor görülüyorlar . İçler acısı .

    YanıtlaSil
  7. biricit , benim de son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi diyebilirim ,yorumun için teşekkürler .

    YanıtlaSil
  8. Nilhan , ben de anca gidebildim , hala kapalı gişe oynuyor , o yüzden daha devam eder , fırsat bulunca gidersin , sevgiler .

    YanıtlaSil
  9. benim o kadar da hoşuma gitmedi, belki çok fazla beklentiyle gitmiştim ya da ben taş kalpliyim beni etkilemedi :D

    YanıtlaSil
  10. men de boor , taş kalpli olduğunu sanmıyorum , fazla beklentiyle de gitmiş olabilirsin ama sitende kendini umursamaz , salla gitsinci zihniyet diye tanımlıyorsun , onla da alakası olabilir mi ? , bu arada hoşgeldin .

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı okumak beni çok mutlu ediyor . Sevgilerimle . Zeynep .
Thanks for visiting and sharing a thought with me.