Görseller : Erguvan Mevsimi
Kurabiye Tarifi :
Bu tarifte yumurta yok .
Malzemeler :
250 gr. margarin ( sana hamurişi kullanıyorum )
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 2.5 bardak un (hamur kulak memesi
yumuşaklığında olunca un eklemeyi bırakın )
Üzeri için :
1 çay bardağı pudra şekeri
yarım yemek kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı incecik dövülmüş
ceviz veya fındık
Yapılışı :
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin , pudra şekeri , kabartma tozu ve vanilya bir kapta yoğrulmaya başlanır . Üzerine yavaş yavaş un eklenir . Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince küçük parçalar koparılır , avuç içinde yuvarlanır , yağlanmış fırın tepsisine dizilir . Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dk. pişirilir . Pudra şekeri , tarçın ve fındık içi bir kapta karıştırılır . Fırından sıcak sıcak çıkan kurabiyeler , bu karışıma bulanır ve servis tabağına alınıp soğumaları beklenir .
AFİYET OLSUN .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı okumak beni çok mutlu ediyor . Sevgilerimle . Zeynep .
Thanks for visiting and sharing a thought with me.