Bir erguvanlar vardı , pembe mi desem deli mi desem , bu ümit olmasa içimde , buralarda bir gün beklemem. necati cumalı

12 Ekim 2010 Salı

ERGUVAN MEVSİMİ ( GİRİŞ )

Erguvanlar , baharın müjdecisidir. Nisan ayı sonu ile Mayıs ayı başlarında birkaç haftalığına morumsu pembe renkte çiçekler açarlar. Erguvan,  İstanbul'un rengidir aynı zamanda Hürrem Sultan'ın da en sevdiği renk olduğu söylenir.Tarihte, eski Romalılar 'ın erguvan rengini zenginliğin simgesi olarak gördükleri ve bu rengin yönetici sınıfı ve soylular tarafından kullanıldığı yazılmaktadır.İstanbul'da, senelerdir Boğaziçi' nde Erguvan Bayramı kutlanır.

Erguvan çiçeği benim de en sevdiğim çiçeklerdendir. Her sene bahar aylarını iple çekerim. Bahar geldiğinde tüm İstanbul Boğazı mor rengine bürünür. Bize baharı müjdeleyen, içimizi sevinçle dolduran, hayranlıkla seyrettiğimiz erguvanların ömrü ne yazık ki sadece iki- üç haftadır.

Erguvan mevsimi,kışın kasvetinden, soğuğundan sonra yüzümüzde beliren tebessümün  mevsimidir. Baharla gelen taze umutların, yeni heyecanların mevsimidir. Doğanın güzelliğini cömertçe sunduğu , kuş cıvıltılarının,yeni açan mis kokulu çiçeklerin , taptaze yaprakların mevsimidir. Sevmenin , sevilmenin  mevsimidir.

Bu mevsim hep sürsün. Hayatımızın bütün mevsimleri , erguvan mevsimi gibi olsun sevgili dostlarım...
Zeynep.




1 yorum:

  1. ne güzel anlatmışsın erguvan başlanğıçların ve yeniliklerin de habercisi..............

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı okumak beni çok mutlu ediyor . Sevgilerimle . Zeynep .
Thanks for visiting and sharing a thought with me.