Bir erguvanlar vardı , pembe mi desem deli mi desem , bu ümit olmasa içimde , buralarda bir gün beklemem. necati cumalı

4 Ekim 2010 Pazartesi

dekorasyonda renkler

Renklerin anlamları, dekorasyonda renkler: Her rengin bir enerjisi vardır.Bu yüzden insanlar farklı renklere ihtiyaç duyarlar. Renklerin enerjisinden yararlanmak için ille de o renkte kıyafet giymeye gerek yok.Bir taş,obje yada o rengi düşünmekle bile enerjisini alabilirsiniz.


Ideal home

Mor : Ruhsal dünyanın rengidir.Asaletin,dengenin,kendine güvenin rengidir. Bilgelik,lüks,sihir ve yaratıcılığı çağrıştırır.Morun sakinleştirici etkisi vardır. Konsantrasyonu arttırdığından , meditasyon için en uygun renk olduğu düşünülmektedir. Mor renk enerjisi çeşitli kanser türlerinin tedavisinde kullanılabilir.Renk uzmanları özellikle yatak odalarının mor ve morun tonlarına boyanmasını tavsiye ediyor.Mor ile boyanmış bir odada tam anlamıyla dinlenmiş olarak uyanmak mümkün.Mor rengi döşenmiş bir koltuk, puf, kırlentler veya çeşitli aksesuarlar salonunuza sihirli bir hava katacaktır.Mor-gümüş uyumu yanında, mor-altın sarısı zenginliği çağrıştırmaktadır.


Mavi : Sezgilerin rengi mavi;sevgi,huzur,sakinlik,barış duygularını pekiştirir.Enerji sistemimiz üzerinde dinlendirici bir etki yapar.Vücut enerjilerini dengeler,solunum sistemini güçlendirip,çeşitli boğaz sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.Astım,suçiçeği,sarılık,romatizma ve çeşitli çocuk hastalıkları bu rengin enerjisi ile şifa bulabilir. Sadık,inançlı,kendine güvenenlerin rengidir.Mavinin enerjisinden en iyi yararlanmak için, onu turuncu ve kırmızı renklerle birlikte kullanmak gerekir.Dekorasyonda mavi,sakinleştirici bir renktir. Bu nedenle yatak odalarında sıkça tercih edilir.Mavi ile birlikte beyaz,pembe,krem,yeşil,turuncu,leylak,sarı renklerini kullanabilirsiniz.Bir mekanı olduğundan daha büyük göstermek için de mavi renk tercih edilebilir.

Ideal home
Yeşil : Güvenin rengi yeşil; paylaşma,cömertlik,huzur,bolluk,zenginlik duygularını taşır. Doğayla uyumlu,dinlendirici aynı zamanda iyileştirici bir renktir.Enerjimizi dengeleyip şefkat duygusunu arttırır.Çünkü en etkili olduğu bölge kalp çakrasıdır.Maviye yakın cam göbeği tonları bir çok hastalığın tedavisinde ,kalp rahatsızlıklarında,yüksek tansiyon, baş ağrısı gibi şikayetlerde kullanılır. Yeşil renk her türlü büyümeyi hızlandırdığı için,kanser ve tümör hastalıklarında kullanılmamalıdır.Dekorasyonda; yeşilin bir çok tonunu beyaz, sarı,mavi,krem,toprak tonlarıyla kombinleyebilirsiniz.Açık tonları mutfak için uygundur. Giriş veya koridorlarda kullanıldığında huzur verir.Çalışma odası , banyo, oturma odası için ideal renktir.Salonda koltuk,puf,büfe,abajur,kırlent,sandalye olarak kullanıldığında taze bir hava verir.


Pembe :Saf sevginin rengi.Şefkat,hayal,aşk duygularının uyandırılmasında en kesin yol pembe rengini kullanmaktır.Pembe enerjisi timüs bezi ve bağışıklık sistemini etkiler. Bu rengin ağrıları hafifletme gibi bir özelliği bulunmaktadır.Dekorasyonda; açık tonundan fuşyaya kadar pembenin her tonu özellikle beyaz ile kullanıldığında mekana romantik bir hava katar. Yatak odalarında pembe bir yatak örtüsü,yastıklar,pembe çiçekli perdeler,pembe desenli duvar kağıdı ortamı güzelleştirecektir.Gül pembesi ve somon yatak odaları ve banyolarda duvar boyası olarak kullanılabilir,sakinleştirici etkisi vardır.Pastel tonlar dinlendirip, sakinleştirirken , fuşya canlandırır. Salonda kullanılan fuşya rengi bir kanepe, çiçekler, masa örtüsü gibi aksesuarlar uygun renklerle kullanıldığında  çok şık durmaktadır.Pembenin her tonunu gri,beyaz,mavi,yeşil,krem,toprak tonlarıyla kullanabilirsiniz.
Sarı :Aklın ve zekanın rengi.En etkin olduğu bölge güneş sinirağı çakrasıdır.Sarının enerjisi ,kişinin zihinsel faaliyetlerini harekete geçirir.İyimserlik ve kendine güven duygularını arttırır.Mide, bağırsak ve sindirim rahatsızlıklarında sarı rengin enerjisinden yararlanılır.İçinde neşe,mutluluk,samimiyet,saygı,bilgelik,sadakat ve içtenliği barındırır.Dekorasyonda kullanımı: mutfak için uygundur,dinlenme amaçlı ortamlarda önerilmez.Tamamlayıcı rengi mordur.

.

Turuncu  :Neşenin ve bilgeliğin rengidir.Sağlık,canlılık,heyecan,güç,dayanıklılık,cesaret turuncunun özellikleridir.Tamamlayıcı rengi mavidir.  Dalak,pankreas,mide,bağırsak,böbrek rahatsızlıklarında turuncu rengin enerjisinden yararlanılabilir.Depresyon hallerinde de bu enerjiden faydalanılabilir.Dekorasyonda:mutfak,çocuk odaları,yemek odaları ve koridorlarda kullanılması uygundur.                                                                                                                                                                                                                                                                    


Kırmızı: Canlandırıcı etkisi vardır,motive eder,enerji,coşku,yaşama sevinci verir.Alt bölümdeki çakraları harekete geçirir.Bu renk enerjisinden üşütmeler,dolaşım bozuklukları,tükürük bezi rahatsızlıklarında yararlanılabilir.Hareketin yoğun olduğu mutfak ve çocuk odaları için uygundur.Bu renk tembelliğin karşıtıdır.Tamamlayıcı rengi turkuazdır.Kırmızı aksesuarlar mekana canlılık katar.Biblo,abajur,tablo,yastık gibi objelerde kırmızıya başvurulabilir.
Ideal home

2 yorum:

Yorumlarınızı okumak beni çok mutlu ediyor . Sevgilerimle . Zeynep .
Thanks for visiting and sharing a thought with me.