Bir erguvanlar vardı , pembe mi desem deli mi desem , bu ümit olmasa içimde , buralarda bir gün beklemem. necati cumalı

30 Nisan 2012 Pazartesi

Günlerin Getirdiği - Isabel Allende



Isabel  Allende  ,  bu  kitabında  ,  ailesinin  öyküsünü  ,  kızı  Paula'nın  ölümünden  alıp  2007   yılına  kadar  getirerek  tüm  içtenliğiyle  anlatıyor  ;  bütün  aile  sorunlarının  ,  boşanmaların  ,  barışmaların  ,  yerleşik  toplum  kurallarına  ters  düşen  olayların  ,  aşkların  ve  ayrılmaların  arasında  aynı  zamanda  kendi  başarılarını  ve  acılarını  ,  ilham  perisinin  peşinden  dünyanın  uzak  yerlerine  yaptığı  yolculukları  ,  hem  aşklarını  hem de  mizah  duygularını  yitirmeden  pek  çok  tehlikeyi  atlatan  ,  artık  olgun  bir  yaşa  gelmiş  bir  erkek  ile  kadının  aşk  hikayesini  gözler  önüne  seriyor  .  Yazarın  hem  kızının  ölümünü  hem  ailesinin  ve  Şili 'nin  öyküsünü anlattığı  Paula  adlı  kitabında  keşfettiğimiz  ve  Ruhlar  Evi 'ndeki  kahramanların  çocukları  olan  bu  modern  aile  ,  sevgi  ve  bağlılıkları  sayesinde  bütün  çatışmaların  üstesinden  gelerek  bir  arada  kalmayı  başarıyor . (  Arka  kapak  )

İlk  defa  Ruhlar  Evi  adlı  romanıyla  tanıyıp  sevdiğim  Şili 'li  yazar  Isabel  Allende 'nin  bu  romanını da  keyifle  okudum .  Zaman  zaman  duygulanıp  ,  zaman  zaman  gülerken  ;  evlatlarına ,  torunlarına ,  ailesine olan bağlılığına   ve  yüreğindeki  insan  sevgisine  hayran  kaldım  . 


28 Nisan 2012 Cumartesi

Şems - i Tebrizi

Kader hayatımızın önceden çizilmiş olması demek değildir . Bu sebepten  " ne  yapalım , kaderimiz böyle " deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir .  Kader yolun tamamını değil , sadece yol ayrımlarını verir .  Güzergah bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir .  Öyleyse ne hayatının hakimisin , ne de hayat karşısında çaresizsin .


Mutlu , keyifli ve baharın tüm güzelliklerini yaşayacağınız bir haftasonu tatili diliyorum .

görsel . pinterest

26 Nisan 2012 Perşembe

Balkon - Veranda Dekorasyonu IV

Havaların ısınması ile birlikte yavaş yavaş balkon ve verandalarımızı kullanmaya başlıyoruz  . Bir çok arkadaşım çoktan balkonlarını düzenlediler  , bahçelerine yeni yeni çiçekler ektiler.  Dış mekanların dekorasyonunda benim tercihim , rahat ve kullanışlı mobilyaların kullanılması ile rengarenk çiçekler , minderler  , örtüler , mumluklar , saksılar  gibi uygun aksesuarlarla ortamın zenginleştirilmesinden yana . Kullanılabilecek alan küçük de olsa tek bir sandalye , mis kokulu çiçekler ve minderler açık havanın keyfini çıkarmanıza yetecektir . Fikir vermesi açısından aşağıdaki görselleri hazırladım .



















görseller : pinterest

23 Nisan 2012 Pazartesi

23 Nisan Kutlu Olsun !

Küçük hanımlar , küçük beyler ;
Sizler hepiniz geleceğin bir gülü , yıldızı ve ikbal ışığısınız . Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz . Kendinizin ne kadar önemli , değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız . Sizlerden çok şey bekliyoruz .
Mustafa Kemal Atatürk ( 17 Ekim 1922 )









20 Nisan 2012 Cuma

Gün Olur - Orhan Veli Kanık

Gün olur alır başımı giderim ,
Denizden yeni çıkmış ağların kokusunda.
Şu ada senin , bu ada benim ,
Yelkovan kuşlarının peşi sıra .
Dünyalar vardır düşünemezsiniz ;
Çiçekler gürültüyle açar ;
Gürültüyle çıkar duman topraktan .
Hele martılar , hele martılar ,
Her bir tüylerinde ayrı telaş!...
Gün olur başıma kadar mavi ;
Gün olur başıma kadar güneş ;
Gün olur deli gibi...                                     


Zülfü Livaneli - Gün Olur















Mutlu , keyifli ve neşe içinde bir haftasonu tatili geçirmeniz dileğiyle !

görseller : pinterest