Bir erguvanlar vardı , pembe mi desem deli mi desem , bu ümit olmasa içimde , buralarda bir gün beklemem. necati cumalı

31 Mart 2012 Cumartesi

Ömer Hayyam

Bir Kalb Ki

Bir kalb ki onun sevmesi , aldanması yok .
Tutkunluğu yok , bir güzele yanması yok .
Bin kez yazık olsun  sevisiz bir yüreğe ,
Aşksız geçecek günlerin faydası yok .



Hepinize keyifli , bol güneşli ve sevgi dolu bir haftasonu diliyorum  !

Sen Kimsin ?



Tolga  Çevik , Köksal  Engür  ,  Pelin  Körmükçü  ve  Toprak  Sergen ' in  oynadığı  Sen  Kimsin ? bir komedi  filmi  .  Filmde  ,  kaçırılan  bir  kızı  bulmaya  çalışan  dedektif  Tekin 'in  bu  uğurda  yaşadığı  maceralar  konu  ediliyor  .  Komedi  Dükkanı' nda beğenerek  izlediğim  Tolga  Çevik  ' in  oyunculuğu  başarılıydı  fakat  filmden  pek  keyif  aldığımı  söyleyemeyeceğim .  Filmi  izlemek  isteyenler  fazla  beklentiyle  gitmemeliler bence .

29 Mart 2012 Perşembe

yatak odalarında toprak - kahve tonları

Kahve ve toprak tonları bereketin ve dostluğun rengidir .  Bu rengin hakim olduğu ortamlar dinlendirir , güvenlik , rahatlık ve  doğayla bir olma hissi verir . Mavi ile kullanıldığında modern ve sportif , şeftali tonlarıyla kullanıldığında samimi ve sıcak , kırmızı ve turuncu ile kullanıldığında zengin , bej gibi açık tonlarla kullanıldığında ise ; aktif ve genç bir ortam yaratır .















görseller : decoristadaydreams , countryliving , harlequin
tinywhitedaisies , beauty&grace , justbesplendid
anindiansummer

26 Mart 2012 Pazartesi

Ustaca Sevmek - Don Miguel Ruiz



Ustaca  Sevmek   ;  sevgi  ,  ilişkiler  ,  korkularımız  ,  inançlarımız  ve  gerçekte  kim  olduğumuz  hakkında  bir  çok  bilgi  aktaran  harika  bir  kişisel  gelişim  kitabı .   Birkaç  alıntıyla  kitabı  sizlere  tanıtmak  istiyorum .

Yaşam  bir  düşten  ibarettir  .  Eğer  sanatçıysak  bizler  sevgi  ile  yaratırız  yaşamımızı  ve  düşümüz  bir  başyapıta  dönüşür .

Yaratma  gücü  sizin  elinizde  .  Gücünüz  öylesine  büyük ki  inandığınız  herşeyi  gerçekleştiriyor .  Ne  olduğunuza  inanıyorsanız  kendinizi  buna  göre  yaratıyor  ,  gerçekleştiriyorsunuz .  Şimdi  olduğunuz  gibisiniz  ,  çünkü  kendinize  ilişkin  inancınız  bu .

İnsanlar  sürekli  bir  yaralanma  korkusu  içinde  yaşıyor  .  İnsanların  birbirleriyle  ilişki  kurması  duygusal  olarak  öylesine  acı  verici  ki  görünürde  hiçbir  neden  yokken  öfkeye  ,  kıskançlığa  ,  üzüntüye  kapılıyoruz  .  Seni  seviyorum  demek  bile  korkutucu  olabiliyor  .  Duygusal  iletişim  acı  ve  korku  dolu  olsa da  ilişkiye  giriyor  ,  evlenip  çocuk  sahibi  oluyoruz .

Her şeyi  yaratan  sevgidir  ,  yaşamdır  .  Korku  bile  sevginin  bir  yansımasıdır  .  Ama  korku  zihinde  var  olur  ve  insan  zihnini  kontrol  eden  de  korkudur  .  Her  şeyi  zihnimizdekilere  göre  değerlendiririz .  Korkuyorsak  algıladıklarımızı  korkuyla  yorumlarız  .  Ama  gözleriniz  sevginin  gözleri  olduğunda  nereye  giderseniz  gidin  sevgiyi  görürsünüz  .  Ağaçlar  sevgiden  yaratılmıştır  .  Hayvanları  ,  suyu  yaratan  aynı  sevgidir  .  Sevgiyle  baktığınızda  kuşlarla  ,  doğayla  ,  bir  insanla  ,  herşeyle  bir  olursunuz  .  Ama  bunun  için  zihninizi  korkudan  arındırmanız  ,  sevginin  gözleriyle  görmeniz  gerekir .

Duygusal  yaraları  iyileştirmenin  yegane  yolu  bağışlamaktan  geçer  .  Zihninizde  affedilmez  bile  olsa  sizi  yaralayanı  bağışlamalısınız  .  Hak  ettiği  için  değil  ,  siz  acı  çekmek  ,  size  yapılanı  her  hatırlayışınızda  kendinizi  bir kez  daha  yaralamak  istemediğiniz  için  bağışlayacaksınız .  Başkaları  size  ne  yapmış  olursa  olsun  ,  kendinizi  sürekli  hastalıklı  hissetmek  istemediğiniz  için  affedeceksiniz .  Kendinize  karşı  beslediğiniz  şefkatten  ötürü  bağışlayacaksınız .

Yaralarımızı  birkez  temizlediğimizde  iyileşme  sürecini  hızlandıracak  güçlü  bir  ilacı  kullanmaya  başlayacağız  .  Bu  ilaç  sevgidir  .  Koşulsuz  sevgiden  başka  ilaç  yoktur  .  Kendinizi  sevin  ,  komşunuzu  sevin  ,  düşmanlarınızı  sevin  .   İyileşme  budur  :  Gerçek  ,  bağışlayıcılık  ,  öz  sevgi .


24 Mart 2012 Cumartesi

Fazıl Hüsnü Dağlarca

HASRET

Sevgimi unutmak için seyrederim bir tabloyu , bir mermeri ,
Ki ne kadar dalsa ruhum yeniden döner geriye :
Okurum düşüne düşüne okuduğun şiirleri ,
Senin düşüncen geçerken üzerlerinde bir sıcaklık kalmıştır diye .


Sevgi dolu ve keyifli bir haftasonu tatili geçirmeniz dileğiyle !

görsel : pinterest

22 Mart 2012 Perşembe

dekorasyonda gri renk kullanımı

Gri  alçakgönüllü , uzlaştırıcı ve ciddiyeti temsil eden bir renktir .  Güvenlik hissi verir . Tek başına  ağır ve fazla ciddi bir ortam yaratabileceğinden dolayı sarı , mor ve tonları , altın , turkuaz , siyah , pembe gibi renklerle birlikte kullanmak daha doğru olacaktır . Gri ayrıca birlikte kullanıldığı rengin farkedilmesini sağlar .
















görseller : decorare , pinterest , housetohome , idealhome

20 Mart 2012 Salı

Sandalyelerimizi yeniliyoruz

Yemek odası ve mutfaklarınızda bulunan sandalyelerinizi  değiştirmek yerine , beğendiğiniz renk ve desenlerde kılıflar diktirebilirsiniz . İster hepsini birden , ister sadece en baştaki sandalyenizi giydirebileceğiniz gibi , ilk resimdeki gibi sadece oturma kısmına da kılıf diktirebilirsiniz . Böylece daha az bir bütçeyle , son derece şık ve yenilenmiş sandalyelere kavuşmuş olacaksınız .












görseller : allthingsshabby , interiorstyles , colourmehappy
alife'sdesign , decorare , bhg