Bir erguvanlar vardı , pembe mi desem deli mi desem , bu ümit olmasa içimde , buralarda bir gün beklemem. necati cumalı

29 Aralık 2010 Çarşamba

beş çayı

Bu sene yılbaşı alışverişi yapmak için geç kaldığımın aniden farkına vararak , keyfim olmamasına rağmen alışveriş merkezinin yolunu tuttum . Aman ne kalabalık . Kasalarda uzunca kuyruklar . Allahtan daha önceden neler alacağımı tespit ettiğimden , nokta atışı yaparak işi bitirdim ama kasalarda bir hayli zaman harcadım . Sonunda eve tek parça dönmeyi başardım ve kendimi yeni demlenmiş sıcak bir çay ile yanında lezzetli yılbaşı kurabiyeleri ile ödüllendirdim .



Minik çam ağaçlarımla,  kartopu mumumu da yakmayı ihmal etmedim.



2011 senesinin herkes için mutlu , huzurlu , sağlıklı,
bolluk , bereket ve zenginlik içinde geçmesi dileğiyle.....

Görseller : Erguvan Mevsimi

Osho

Kendine karşı dürüst olmayı unutma. Nasıl ? Üç şeyi hatırlamak gerekiyor diyor Osho :

Bir , ne olman gerektiğini sana söyleyenleri asla dinleme : kendi iç sesini dinle , sen nasıl olmak istiyorsun ? Yoksa hayatın harcanır gider .

İki , maske kullanma - bedeli ne olursa olsun dürüst kal . Öfkeliysen öfkeli ol. Öfkesini bastıran insanın bedeninde blokajlar oluşur . Öfke iki noktadan , tırnak ve dişlerden boşaltılır . Uzun süre öfkesini bastıran insanlar daha çok yer , daha fazla sigara içer , daha fazla konuşurlar ; çünkü bir şekilde enerjiyi birazcık boşaltabilmek için çenelerinin çalışması gerekir . Ve öfkeli insanların elleri çirkinleşir , yamuklaşır . Herhangi bir şeyi bastırırsan bedende o duyguya karşılık gelen yer etkilenir . Ağlamak istemiyorsan gözlerin parlaklığını yitirir , çünkü gözyaşı gereklidir . Unutma , içten gelerek gözyaşı dökemezsen , gülemezsin de , çünkü bu diğer uçtur . Gülmek istiyorsan gül ,yüksek sesle gülmenin ters bir tarafı yok .

Üçüncüsü , sahici olmaktır ; şimdiki zamana sadık kal , çünkü tüm yalanlar ya geçmişten yada gelecekten içeri sızar . Geçen geçmiştir , üzerinde durma , bunu bir yük gibi taşıma . Gereksiz yere gelecekle uğraşma , yoksa gelecek şimdiki zamanı ele geçirip yok eder  ve henüz olmayanlar olmamıştır . Şimdiye sadık kal , işte o zaman sahici olacaksın . Şimdi burada var olmak , sahici olmaktır .    ( Beden ile zihni dengelemek - Osho 'dan alıntı . )




                                         

28 Aralık 2010 Salı

keyif köşesi V

Keyif köşesi başlıklı ilk yazımda salon , oturma odası veya yatak odasındaki uygun bir boşluğu kendiniz için keyif köşesi oluşturmak için  değerlendirebilirsiniz demiştim . Bunun için büyüklerinizin hatırası olup vermeye kıyamadığınız  veya antikacı yada döşemecilerden  temin edebileceğiniz tek bir koltuk , olmazsa sandalyenin uygun kumaşlarla kaplatılmasının yeterli olacağını belirtmiştim . Artık önüne puf mu koyarsınız , yanına sehpa mı koyarsınız , renkli yastıklarla mı süslersiniz , o sizin zevkinize kalmış .
Aşağıda sizin için yeni resimlere yer verdim . İyi keyifler ...

en sevdiğim keyif köşelerinden biri





ne keyif ne keyif






25 Aralık 2010 Cumartesi

Osho

Tek görevin mutlu olmak. Mutlu olmayı ibadet haline getir . Mutlu değilsen her ne yapıyorsan orada bir terslik var ve ciddi bir değişime ihtiyaç duyuluyor demektir. Bırak mutluluk belirleyici olsun . İnsanın tek kriteri mutluluktur .
Bir şey yaptığında hep neler olduğuna bak ; eğer evde huzurlu ve rahatsan işler yolundadır . Senin için doğru olan bir başkası için yanlış olabilir , bunu da unutma .
               

                                          OSHO  - Beden ile zihni dengelemek
manzara.gen

24 Aralık 2010 Cuma

duvarlarımızı süslüyoruz 2

Duvarlarımızı  içinde resim , fotoğraf , tablo olan renk renk çerçevelerle süslemeye devam.


housebeautiful



brownbutton



idealhome





chinoseriechic


güzel bir söz

Koza için hayatın sonu olarak görünen şeyi ustalar kelebek olarak görür.

                                                                                                           Richard Bach

23 Aralık 2010 Perşembe

Lord Frederic Leighton

1830-1896 yılları arasında yaşayan  İngiliz ressam,  Akademik Klasisizm adı verilen tarzda yaptığı resimlerle büyük ün kazanmıştır . Asalet ünvanı alan ilk İngiliz ressamdır.

Ateşli June


Müzik dersi

Meyve sepeti taşıyan kız

Pavonia

Biondina


Nausicaa

Yalnız


Bayan James Guthrie

Romen Kız


21 Aralık 2010 Salı

yılbaşının rengi

 Bulunduğu ortama canlılık ve enerji veren KIRMIZI , en dikkat çekici renktir. Dışa dönük ve hayal gücü yüksek insanlar tarafından tercih edilir. Bordo , kestane , gül tonları vardır. İyi ışık alan mekanlar için uygun bir renktir. İştahı arttırıcı etkisi nedeniyle , en çok yemek odalarında tercih edilir. Oturma odalarında , kırmızı rengin yoğun değil , dağınık veya vurgu olarak kullanılması daha uygundur.

Kırmızı renkle ilgili birkaç bilgi :
Kırmızı yılbaşının rengidir.
Çinli gelinler şans getirsin diye kırmızı gelinlik giyerler.
Kırmızı iştah açtığından çoğu gıda firmalarının logolarında kullanılır.
Kırmızı renkli bir şey gören insanın , kalbi daha hızlı çarpabilir.


kırmızı - krem- kahve tonları

kırmızı - yeşil - beyaz
açık tonlar kullanılarak
aydınlık ve ferah bir ortam yaratılmış

kırmızı - mavi uyumu




yine kırmızı - mavi birlikteliği

kırmızı ve krem tonlarında döşenmiş oda
yeni yıl süsleriyle farklı bir atmosfere bürünmüş


duvar rengi , yastıklar , döşemeler ve abajurda
aynı ton kullanılarak güzel bir bütünlük sağlanmış