Bir erguvanlar vardı , pembe mi desem deli mi desem , bu ümit olmasa içimde , buralarda bir gün beklemem. necati cumalı

29 Ekim 2010 Cuma

cumhuriyet bayramı


Ben ezelden beridir hür yaşadım , hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım !
Kükremiş sel gibiyim , bendimi çiğner , aşarım.
Yırtarım dağları , enginlere sığmam , taşarım.



CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!


Atatürk

Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek , evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız , hatta erkeklerimizden çok aydın , daha çok feyizli , daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar ; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa .

                                                                                                            ATATÜRK

Garnet


Garnet ( Lal ) : Çok değişik şekil ve renkleri mevcuttur. Çıkış yolu olmayan , hayatımızı altüst eden kriz zamanlarında yardımcıdır. Karar verme yeteneğini arttırır , karakteri kuvvetlendirir . Zor zamanlarda kullanılırsa şaşırtıcı biçimde ferahlatır ve düze çıkarır. Vücutta blokları çözer , metabolizmayı dengeler , vücut sıvılarına özellikle kana harmoni getirir. Bağışıklık sistemini düzenler , gıdalardan tam fayda almamızı sağlar , iç ve dış yaralarımızı şifalandırır. Kolye şeklinde takılabilir , kristal taş şeklinde elde tutulabilir. Şifa seansı sırasında vücudun şifa gereken yerine konulabilir . Deriye temas etmelidir . ( P. Kitamura )

Garnet ( Lal ) ; akrep , kova burçlarının taşıdır.

takılar kenzay.com 'dan alıntı

  

28 Ekim 2010 Perşembe

Gandhi

Sevgi dünyadaki en incelikli güçtür.
Sevgi her zaman ıstırap çeker , hiç bir zaman ne gücenir ne de intikam almaya çalışır.
                                                                      
                                                                                                              

Edgar Degas

Edgar Degas ( 1834 -1917 ) ; Fransız empresyonist ( izlenimci ) ressam.Tiyatro , opera ve dansa olan tutkusundan dolayı tablolarında küçük balerinlerin resmini yaptı. Bu nedenle dansçıların ressamı olarak anılır.


Prima Ballerina


Danseuses

The Dance Foyer at the Opera

The Star Dancer

Dancing Class


Deux Danseuses

27 Ekim 2010 Çarşamba

keyif köşesi III

Keyif köşeniz için yeni örnekler ;

mavinin tamamlayıcı rengi turuncudur
sehpa ve çiçekler ile  sıcak bir atmosfer yaratılmış

 


mavi ve pembenin uyumu harika





26 Ekim 2010 Salı

çukurcuma

Geçenlerde arkadaşımla birlikte  yolumuz Cihangir'e düştü. E.. Cihangir'e gidip te Çukurcuma'dan geçmeden olmaz . İlk önce Müstamel Eşya Evi'ne uğradık. Sahibi mimar Aslıhan Hanım. Burada çok çeşitli dekorasyon eşyalarını bir arada bulmak mümkün. 50-70 dönemi Vintage mobilyalar , abajurlar , aplikler, giysi aksesuarları , aynalar , tablolar , yastıklar ,  saatler , vazolar..Aslıhan Hanım ,  topladığı eşyaları orjinaline sadık kalarak yenilemiş. Böylece sizin tekrar bakım yapıp , yenilemenize gerek kalmıyor.








Çukurcuma'da dükkanlar numaraları ile adlandırılıyor.  51 numaralı antikacı dükkanına girdik. Burada da çok güzel antika koltuklar , masalar , sehpalar , çay takımları , abajurlar , şamdanlar bizi karşıladı.








Gönül isterdi ki bütün dükkanları doya doya gezelim. Vakit sınırlı olduğundan , aklımız antika mobilyalar , eski halılar , heykeller , kitaplar , şamdanlar , tombaklar , çay takımlarıyla dolu olan diğer dükkanlarda kalarak yola koyulduk. En kısa zamanda tekrar gelmeden önce ,  son olarak Ağahamam Sokak 15 no.daki çok güzel antika ayna ve çerçevelerin olduğu dükkana uğradık.








Görseller;erguvanmevsimi



25 Ekim 2010 Pazartesi

mavi yatak odaları

Bu dörtlük Yeşim Salkım'dan mavi tutkunlarına;


Söz sana yemin, sana söz
Kör olayım yalansa
Değmedi değmez gözüme
Başka renkte iki göz.











22 Ekim 2010 Cuma

Zümrüt

Zümrüt : Yüzyıllardır çok ilgi duyulan , dayanıklılığı ve az bulunmasından dolayı en değerli taşlardan biridir. Pekçok toplumun kültüründe zenginliği simgeleyen zümrüt , eşsiz yeşil rengiyle de hayranlık uyandırır.


Bağışıklık sistemi , sinir sistemi , kalp , ciğer ve  böbrekleri kuvvetlendirdiği bilinmektedir.  Arkadaşlık , evlilik ve aile bağlarını güçlendirir. Kişinin yaşama sevincini arttırır . Bolluk , sevgi , iyilik , sakinlik , denge unsurlarını içerir.Sevgililerin birbirlerine verecekleri en iyi armağan olarak görülür.

Zümrüt ; koç , boğa ve ikizler burçlarının taşıdır.






yüzükler: ariş